A design-build project consisting of a new Weapons Repair Shop. The building required extensive site-work and AT/FP protection. The new Weapons Repair Shop includes: weapons repair; weapons sight repair; communications equipment repair; optical equipment repair; small arms repair; quality check shop; parts storage; indoor firing range; and ancillary support areas such as showers, lockers, offices, and break rooms. The project was completed using Microstation/Bentley BIM software and is being constructed to meet LEED Silver certification requirements.

New 2,400 SF facility was designed and constructed to be a high performance building that incorporates roof-mounted photovoltaic panels, rainwater harvesting system, and high efficiency HVAC equipment and lighting controls to achieve NetZero average annual energy consumption. The building contains offices, conference room, break room, men’s and women’s restroom, and ancillary spaces. This project was presented at the 2011 GovEnergy Conference in Cleveland, Ohio as part of the Net Zero and High Performance Sustainable Buildings workshop module. This project was certified USGBC LEED Gold in September 2012.

A design-build project composed of an 18,000 sf main “Applied Instruction Building” (AIB) and numerous “training sites” comprised of approximately 19 other buildings. The AIB consists of classrooms, mock-up labs, offices, workshop, and garage area. The training site facilities are very industrial in construction and degree of finish. Training site structures include: Farm House, Gas Station, House-sites, Offices, Train Station, Newspaper Office, Police Station, Post Office, Bank, Library, Airline Terminal, Chlorine Plant, School, Motel, Townhouses, Barn, Control Tower, and Hangar.

The FY-07 Dormitory at Hurlburt Field is to provide housing for unaccompanied enlisted personnel. The dormitory is a two-story structure composed of five primary areas. These primary functional areas are living modules, support areas, laundry room, day room, and staff offices. Each living module serves two people for a total of 76 people in 38 rooms and consists of one living area with a bedroom, two walk-in closets, two vanities and a shared toilet/shower room.

Renovate various areas of existing buildings for use by transient-status military, civilians and visitors to the Navy Gateway Inns and Suites. Facilities are located at NCBC Gulfport, Mississippi. Scope of work for Building 313 also includes the extension of new lobby area with new roof, entrance driveway from 5th Street, sidewalks and porte-cochere.

The project consisted of building a new facility for maintenance and storage of boats and for maintenance and storage of communications equipment. The project was required to support equipment and personnel for the third phase of the U.S. Army Ranger School located at Camp Rudder, Eglin Air Force Base, Florida. In general, the work consisted of an open-air pre-engineered metal building "pole-barn" for trailer boat storage, and an enclosed pre-engineered metal building housing shops, offices, break room, and ancillary spaces.

The Main Gate at Columbus AFB, MS, includes the inspection office, three additional inspection stations, two in-bound and one out-bound lane, an out-bound inspection pull-out, and an in-bound inspection pull-out with an adjacent covered waiting area. The Guard House is located on a raised concrete island which is paved with brick pavers in a herringbone pattern, and the inspection station booths are designed to reflect the same southern style as the guard house and roof columns.

The CAC Hangar project is a 55,600 square foot metal building designed to accommodate two C-130 aircraft during modification and maintenance. The hangar was designed to have several features to improve safety and efficiency. Construction was completed in 2004.

This project consisted of the renovation of the main entrance to the building to serve as an exhibit space to highlight the history of Whiting Field.

This project consisted of the enhancement of the existing consolidated swimming poopl to include open air covered gazebos, brick screen walls, and the addition of a slide.

Renovate Buildings 632, 633, and 634, to house the Eglin Civil Engineering Group and the U.S. Army Corps of Engineers Resident and Area Engineers. Each of the buildings are renovated to suit a total of six user groups, two per building. Buildings 632 and 633 are 12,460 square foot each. Building 634 is larger at 15,500 square feet each. Comply with current AT/FP standards. Interior layout consists of open office areas of modular office systems, private offices for supervisors, and support areas for all including conference, break room, and storage areas.

Click here for more information. This project consisted of the complete, multi-discipline design for a unique facility at Site C-86, Eglin AFB, Florida to accommodate long-range laser research and development. It is actually the laboratory that will vary in height, elevating from ground level to 100’, stopping at 5’ increments above ground level, matching landing-heights on the egress stair tower. The laboratory will be lifted by (4) “cord & pinion” lifting devices. There will be (2) stationary lift columns at each end of the laboratory facility. The laboratory will be lifted by longitudinal beams at the roof and floor levels and track vertically on toothed rails (cords) attached to (2) gantry-type towers, one at each end. One of these towers will be an egress stair to satisfy Life Safety codes, and the other tower will be a utility structure. The variable height, approximately 30’x12’ enclosed laboratory will be industrial in nature. All opportunities to cut-weight of the facility have been evaluated. The laboratory itself will be 10’ floor-to-floor, interior floor level to roof deck/observation-level. This 10’ laboratory height will correspond with the floor-to-floor height of the egress stair. Laboratory double-doors will provide full accessibility at-grade, and be locked-closed when the laboratory is elevated. The door between the laboratory and the stair tower will access a small balcony with gates in the guardrail system that access the stair tower. Access from the laboratory to the roof-level observation deck will be via the stair tower.